Monday, December 22, 2014

Žene poduzetnice recept za uspjeh

Božić samo što nije došao, a odmah iza njega „dojurit“ će i Nova godina. Hmmm kud prije? Samo malo gdje je prošlo zadnjih 11 i kusur mjeseci, u unaprijed izgubljenom pokušaju da se prisjetim, ostavljam to razmišljanje za neko slobodno vrijeme. U mozak trenutačno stiže misao kako da uguram kuhanje, pečenje kolača, proslave (daaa to baš i neće biti problem), kupovanje darova, druženje sa obitelji i da želim uspješno završiti ovu financijsku godinu. Koliko je ono još ostalo, deset kalendarskih dana!!!! Ok, ništa zato ubacit ću u petu, ma šta petu, šestu brzinu, sada ću ja to, pa što je to sitnica, afterall ja sam pravi pojam business žene!
Istina je da nisam udana i nemam djece (još), pa se ušlepavam mami za Božićni ručak i ostale objede (hvala ti mamice), ali želim ispeći sestri torti jer joj je rođendan za Štefanje (i da jedna napomena, nisam pekla kolače ne pamtim otkad, ali nekom drugom zgodom o tome).

Tu zapravo počinje cijela priča (ako još uvijek čitate ovo hvala na strpljenju, obećajem dolazim na poantu), pokušavala sam naći što bolji recept za tortu i istodobno razmišljala kako da iskomuniciram ženama poduzetnicama o ovoj izvanrednoj radionici u osnovi kako da dođu do financijske poluge za njihove projekte. Razmišljala sam tko je tipična žena poduzetnica u Hrvatskoj? I koji je njezin recept za uspjeh? Nije sve za jedan članak pa ću podijeliti svoja razmišljanja sa Vama u više članaka i stvarno bih voljela čuti Vaše komentare). Zasada, evo što ja mislim da ide u recept za uspjeh:

Sastojci za tijesto:
12 dag marljivog rada
10 dag discipline
10 dag upornosti
1 vrećica strasti
1 vrećica samopouzdanja
Zrno strpljenja
4 doze vjere da je sve moguće

Sastojci za kremu:

Prvih 20 pametnih, vrijednih i motiviranih suradnika u firmi
30 dag hrabrosti
 4 dl kreativnosti
5 žlica karizme
5 dag sreće


Koji je Vaš recept za uspjeh?

Puno pozdrava od Vanje (slučajno imam muško ime)
Vlasnice i direktorice Info puls d.o.o.

No comments:

Post a Comment