Saturday, January 3, 2015

Prva najava natječaja za poduzetnike za 2015.

Predzadnji dan 2014. godine konačno najava natječaja za poduzetnike: Ministar Maras najavio prvi poziv za privlačenje bespovratnih sredstava iz Operativnog programa “Konkurentnost i kohezija” 2014.-2020. namijenjen malim i srednjim poduzetnicima za izgradnju proizvodnih kapaciteta i ulaganja u opremu.

MSP tj. mali i srednji poduzetnici će za opremanje ili izgradnju proizvodnih kapaciteta moći ostvariti poticaje od 500 000 do najviše 15 milijuna kuna. Sredstva će se dodjeljivati putem trajno otvorenih poziva na dostavu projektnih prijava odnosno do iskorištenja raspoloživih sredstava.

Bespovratna sredstva dodjeljuju se u svrhu podizanja konkurentnosti kroz investicije u nove i postojeće proizvodne kapacitete, ulaganja u suvremenu proizvodnu opremu, tehnologiju i nove proizvode, diversifikaciju i širenje poslovne djelatnosti, što će u konačnici omogućiti razvoj proizvoda i usluga, povećanje produktivnosti te povećanje broja zaposlenih i očuvanja postojećih radnih mjesta.

Očekuje se veliki interes za spomenuta sredstva pa je pretpostavka da će poticaji biti dodijeljeni već u 2015. godini. Osim 147 milijuna eura namijenjenih proizvodnji, poduzetnike u sljedećoj godini očekuje i oko 350 milijuna eura potpora za turizam, poduzetničku infrastrukturu, informatizaciju te povećanje kvalitete proizvoda.


Više informacija i prezentaciju o najavljenom natječaju za poduzetnike - pripadnike sektora malog gospodarstva, možete pronaći na linku http://minpo.hr/default.aspx?id=3064


No comments:

Post a Comment